På atv'n!

onsdag 12. juni 2013

Elgsethytta!

Endelig ble været så fint på en onsdags morgen at jeg orket å sykle til Elgsethytta! Men først må jeg vise frem de nye sykkelhanskene jeg fikk i bursdagsgave av sønnen min i går:
 

Stilige! Matcher Frøken Rosa og så er de i samme merke som sykkelbuksa mi! Skorpionen var inne i håndflaten på hanskene, på buksa er den på rumpa!


Turen gikk fra Hallset og opp mot Lian via Kyvannet, her er jeg på gamle tomter etter at jeg hadde hest på Lian for over 20 år siden. Tiden flyr gitt...


Hit, men ikke lenger...


Jeg tok en avstikker ut i gresset til høyre i bildet og kom meg ut på veien igjen og passerte 
Lian restaurant på bildet under. Dette må vel, kanskje med unntak av Tyholttårnet, være den restauranten i Trondheim som har flottest utsikt?


Jeg tråkket videre forbi restauranten, innover Lianveien og helt opp til Fjellseterveien. Oppe ved Henriksåsen parkeringsplass tok jeg veien innover i marka. Det sto 3 biler her da jeg syklet forbi., da jeg kom tilbake sto det 8 biler her.


Vintervannet er en liten perle! Jeg bommet litt ved å sykle på siden nærmest Gråkallen, det hadde gått mye raskere å sykle på den andre siden av vannet, det var mye smalere og mer steinete og mye røtter på den siden jeg syklet enn jeg husket, det er en god stund siden jeg var her sist...


Vel forbi Vintervannet og opp noen bakker hadde jeg Gråkallen på høyre side. De velkjente kuplene står fremdeles som et landemerke.


Etter et par kilometer til på grusvei som gikk veldig opp og ned, jeg måtte av sykkelen flere ganger, ankom jeg omsider Elgsethytta som var målet for dagens tur!


Frøken Rosa foran do-boden på Elgsethytta.


Fasilitetene måtte jo sjekkes!


Hadde med matpakke og klok av skade fra forrige onsdag hadde jeg _ikke_ med noen energibar, ikke har jeg hatt tid til å lage noen selv heller. Men to skiver lavkarbo-brød med et godt lag prim mellom funket som bare det! Noen vil vel si at med prim mellom så går lavkarbo-vinninga opp i spinninga og det har de vel forsåvidt rett i, men brødet er godt og det inneholder færre kalorier enn de fleste sorter vanlig brød også, så da så.


Så langt var det hjemmefra til Elgsethytta, 13,6 km og jaggu var det mye motbakke!


Denne bakken er mye brattere enn den ser ut, her er jeg på vei tilbake og må gå opp.


Den bar det passende navnet Svingkleiva.


Jeg syklet samme vei hjem så om du vil følge meg på turen tilbake kan du bare scrolle oppover igjen fra bildet fra Henriksåsen. Hvis ikke kan du heller titte på skjønningene jeg møtte nede ved Kyvannet - en stokkandmor med 3 små nøster! Jeg var helt innpå dem og de var bare helt utrolig nydelige!

 
Turen i dag ble på 2t 22 min reell sykkeltid (ikke iberegnet rast på Elgsethytta) og sykkelcomputeren viste akkurat 27 km. Brukte 1 t 38 min oppover og 44 min hjem igjen! Puh. I dag var jeg ganske sliten etterpå og synes jeg hadde lov til det.


tirsdag 11. juni 2013

Skummelt!

Jeg sykler stadig til jobben, men i dag ble det litt i overkant småskummelt for min del. På vei herfra:
 

 
til hit:

 
syklet jeg gjennom Kroppanmarka, ned Fossestueveien. Jeg nærmet meg der man kan ta inn til høyre mot Turistveien og plutselig kom en bil opp på høyre side av meg og klemte meg stadig nærmere grøfta! Damen som kjørte skulle svinge inn og enten så hun meg ikke eller så ga hun blaffen, og bare fortsette med å legge seg godt ut mot høyre der jeg syklet! Jeg hadde jo forkjørsrett i og med at jeg skulle rett frem, men fant det best ikke å tviholde på den og stoppet så hun fikk svingt uten at jeg havnet i grøfta.
 
Hun kunne ikke ha unngått å se meg, jeg sykler i en jakke som denne:
 
 
Og den er enda klarere i fargene enn på bildet, det var høylys dag, men ingen sol som kunne blende og ingen bil som kom imot med blendende lys heller. Skjerp deg, dama!
 
Brukte forøvrig 42 min / 10 km.


søndag 9. juni 2013

Kjapp kveldstur

Ble ingen bilder i dag da kameraet lå igjen hjemme, men jeg må jo skryte litt av meg selv allikevel! Etter å ha vært i kakeselskap og spist alt for mye kake kjente jeg utpå kvelden at jeg bare måtte ut og røre på meg. På med treningstøy og ut i stallen etter sykkelen. Satte på trackingen på mobilen (det er ikke sykkelcomputer på den sykkelen jeg bruker for tiden) og la i vei. Jeg sykler på terrengsykkel, Scott Contessa 40, med skikkelig brede dekk så det er ikke sammenlignbart med de som sykler på landeveissykkel altså! Men klokket inn 16,55 km på 50 min blank og det er jeg veldig fornøyd med.

Tråkket på ganske bra fra starten av og de siste 4 km dro jeg på skikkelig og det var herlig å merke at syklingen til og fra jobben har gitt resultater - tidligere har det alltid vært lårene som har sviktet hos meg, nå kjente jeg absolutt ingenting, var ikke særlig sliten heller og kunne godt syklet mye lengre. En utrolig herlig følelse!


fredag 7. juni 2013

En liten kveldstur

Etter å ha prioritert en lat og rolig morgen fremfor en tur i marka før jobben, ble jeg litt rastløs til kvelds og tok en kveldstur på sykkel. Denne gangen brukte jeg jentungens sykkel, en Scott terrengsykkel, veldig god å sykle på! Så jeg kommer nok til å låne denne en del fremover tenker jeg. Hun synes den er litt for stor så hun vil ikke bruke den så det er fritt frem for hennes gamle mor.


Orkla renner stille og rolig mot fjorden i kveld.


Vakre, grønne skogholt med smale stier det er kjempegøy å sykle på!


Jeg er alltid like fascinert over disse enorme flishaugene, det genereres så mye varme i dem at det rett og slett ryker! Rart at det ikke tar fyr?


Turen i kveld ble på 8 km / 32 min, en rolig kveldstur i litt grått vær med noen regndråper, men godt å komme seg ut en tur og få litt frisk luft.

torsdag 6. juni 2013

Risvollan - Solsiden

I dag har jeg vært på kurs på Solsiden og fant ut at jeg like gjerne kunne gå nedover fra jobben. Kom ikke langt før jeg fant en gnistrende gul løvetann. Det er da fine blomster i byen også!


Gløshaugen, sett fra en litt uvanlig vinkel kanskje, den blir vel helst fotografert forfra.


Hestekastanjene ved Gløshaugen er enorme! Litt av et skue.


På vei ned Vollabakken, en trivelig liten bakke så og si midt i Trondheim sentrum.


Nidarosdomen, riktignok godt skjult bak en drøss med trær.


Bakklandet, finnes ikke noen triveligere bydel, det er jeg overbevist om!


Sykkelheisen Trampe. For pingler.


Den gamle Bybro er lykkens portal...


Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener at dette huset en gang ble omtalt som Trondheims minste bolighus? Bittelite er det i alle fall der det ligger på Bakklandet!


Restaurantrekka på Solsiden, kanskje ikke så vakkert, men sikkert trivelig. Veldig populært i alle fall. Rart å tenke på at fra 1872 - 1983 var det hektisk skipsbyggeaktivitet her på det som da var Trondhjems Mekaniske Værksted. Her jobbet min far i mange år og her er det bygget bl.a. en rekke hurtigruteskip.


Ruta jeg gikk var på ca. 6,5 km og siden jeg skulle på kurs tok jeg det med ro så jeg ikke skulle bli så svett, så jeg brukte 1 time 20 min. Nydelig tur i fantastisk, om enn litt kjølig, sommervær!

onsdag 5. juni 2013

Granåsen - Rønningen gård

Jeg hadde egentlig tenkt meg en annen tur i dag, men siden det var 8 grader og regn i lufta så ble planene endret og jeg satte kursen mot Granåsen:


Det var ingen som hoppet der i dag, derimot så det ut som de drev med noe utbedringsarbeide i unnarennet. Jeg skulle følge stien fra Granåsen til Rønningen gård, men skjønte ganske fort at jeg hadde tatt feil, her står jeg på en ski-bro og tar bilde.


Jeg kom meg ned på asfaltveien igjen etter en stund og syklet derfra opp til "hovedveien" inn til Rønningen gård. På vei innover passerte jeg ei knøttlita tjønn, Kåttåtjønna.


Etter mange, lange og bratte motbakker kom jeg omsider opp til Rønningen gård som er et flott sted i Bymarka, vi har flere slike hytter som er åpne for servering noen dager i uka sommer og vinter. Rønningen må vel være den største kanskje?


På vei innover demret det for meg at sist jeg syklet der (jeg har syklet der bare en gang tidligere) så sa jeg til meg selv etterpå at jeg aldri skulle sykle til Rønningen igjen! Det er bare 2,7 km fra asfaltveien, men det er 2,7 lange og bratte kilometer! Går fort og greit tilbake igjen da... Litt rød i trynet og småsvett da jeg endelig kom frem ja!


Hadde med vannflaske (med kranvann, gjenbruk!) og en energibar fra YT Tine. Jeg har prøvd drikke og kesam tidligere og ingen av delene falt i smak. Det gjorde heller ikke denne og det var like greit, ved nærmere ettersyn veier baren 55 gram og inneholder 23 gram sukker!!! Hvor sunt er det liksom!?


Ikke ser den videre delikat og innbydende ut heller synes jeg. Nei, jeg skal prøve å lage mine egne energibarer og har funnet et par oppskrifter på nettet som jeg skal prøve når jeg får tid.


I dag ble turen på 20,1 km / 100 min. Var bedre kledd i dag enn i går, med kortermet ulltrøye under sykkelskjorta, goretexbukse utenpå sykkelbuksa, hele hansker og lett fjellsko. Men jeg var iskald da jeg kom hjem uansett...

tirsdag 4. juni 2013

Brrr...

I dag var det sannelig kaldt  å sykle! Jeg trodde ikke 9 plussgrader kunne være så isende kalde... Bomma litt på klesdrakten da jeg tok de trekvart-lange sykkelbuksene fremfor de helt lange og kunne godt hatt ett tynt lag til under jakka. Hele hansker og ikke slike fingerløse hadde også gjort seg. Og selvfølgelig - da jeg hadde ca. 2,5 km igjen begynte det å regne og det ganske skikkelig! Var godt å komme inn i varmen, få vasket seg og få på tørt tøy da. Foreløbig har jeg ikke noen bilder heller for jeg måte låne kameraet til guttungen og det har selvfølgelig ikke standard overførings-kabel-utgang...
Men enn så lenge får dere kose dere med et bilde av denne karen som jeg har på mp3'en for tiden:

Riktignok ikke sammen med Pelles Orkester og i en noget nyere utgave, men det var da et sjarmerende platecover vel? Bildet har jeg stjælt fra http://us.7digital.com/

Nå har jeg fått lastet over et par bilder fra morgenens tur. Først et bilde av Øvre Leirfoss i Nidelva. Bakken herfra og opp til demningen over fossen er ganske så bratt!


Jeg har fått et par nye ørepropper til mp3'n, fikk dem av jentungen min som ikke ville ha dem sjøl. Ordentlig rosa bling-bling! *haha* Jeg synes de er kule og de matcher jo Frøken Rosa da!


Brukte forøvrig 35 min på 9,1 km i dag. Etter at sykkelmannen fikset opp Frøken Rosa så teller hun bittelitt mindre km enn hun gjorde før. Hm. For jeg sykler akkurat samme rute og tidligere viste sykkelcomputeren 9,3 km, nå viste den 9,1, opplevde det samme på vei hjem på fredag også, tidligere har den alltid vist 8,0, men da viste den 7,89. Pussig.