På atv'n!

mandag 30. juni 2014

Endelig joggetur igjen!

Det er nå 3,5 uke siden jeg fikk smerter i høyre hofte etter å ha jogget (for mye) på asfalt og siden har det bare vært sykkel. Men siden jeg fikk 2 nye løpebukser og 2 par løpesokker i bursdagsgave etter det så fristet det nå alt for mye å ta seg tur ut igjen!

Jeg gjorde som legen sa, gikk på asfalten og jogget på grus og stier. Og du verden - dette hadde jeg aldri trodd at jeg skulle høre meg selv si! - så deilig det var å jogge litt igjen! 19 grader, vindstille og lettskyet - perfekt joggevær!

Gjett om det er deilig å jogge her:



En liten strandperle langs Orkla, vet ikke om jeg vil anbefale å bade her da:


På vei hjem traff jeg en besvimt eskimo!


Det var deilig å bruke beina igjen, men om det var lurt med tanke på hofta? Nja... Jeg kjenner det litt, men ikke mer enn før joggeturen. Tror jeg. Jeg tviholder på det i alle fall. Nemlig.

4 km / 37 min, jogget vel ca. 3 km, sikkert lurt å ta det litt med ro til å begynne med.

mandag 23. juni 2014

Sykkeltur i nærmiljøet

I dag ble det faktisk sol og ganske fint vær, skjønt motvind fra alle kanter, så jeg tok meg en sykkeltur i kveld også. Måtte jo teste kameraet på den nye mobilen og det virker veldig bra synes jeg! Tok noen bilder på min lille tur:

Dette er et motiv jeg har vist flere ganger i bloggen, men det er så vakkert, også i dag:


En trofast, gammel sliter...


Orkla


For noen ble det et hardt og kort liv:


Trivelig å sykle på fredelige skogsveier:


Gjølme bru, det kjørte i sin tid en spesialbygget buss over denne smale brua!


Turen ble 15,5 km lang og jeg brukte 58 min, er godt fornøyd med det.

Treningssykling

I går kveld, etter en dag som besto av rolig frokost, rømmegrøtmiddag på Grautdag på Å i Meldal, litt avslapping, bort og titte på Bråttåbjønn ved Vannspeilet på Orkanger, inkl. en runde for å titte litt på Idrettsparken som stadig blir bare finere og finere og så litt avslapping hjemme igjen - så fant jeg ut at nå er det for lenge siden jeg har hatt en aldri så liten treningsøkt altså!
 
Hoppet i sykkeltøyet, grep telefonen og spurtet ut. Var litt i tvil om jeg skulle sykle på hovedveien, men bestemte meg for at akkurat den veien jeg skulle ta (drøye 4,5 km langs trafikkert vei uten noen form for sykkelvei eller fortau) var det lite trafikk nå på søndagskvelden. Og det fikk jeg heldigvis rett i, det var 5 biler tilsammen som passerte meg på 4,5 km.
 
La opp til et bra tempo, synes jeg selv, og svetten kom og beina jobbet rytmisk og fint og jeg storkoste meg på sykkelsetet. Etter 6 km kom det en regnskur, men med en mellomtykk ulltrøye under den tynne sykkeljakka (vi er i Trøndelag her!) så berget jeg finfint, hadde tykke sykkelhansker også. Ble litt kald på lårene, men sånt tåler man jo.
 
Svingte opp foran stallen og stoppet trackingen og tittet spent på resultatet, hvor fort hadde det gått? Hah! 10,22 km på 31:37! Jeg er storfornøyd! Det var til tider heftig motvind og jeg har terrengsykkel med brede dekk, så det er ikke snakk om noen mikrolett racersykkel med dekk på 1 cms bredde her altså!
 


lørdag 21. juni 2014

Mørketid II

Da er jeg ferdig med boka, altså "Mørketid" av Jorun Thørring. Og joda - jeg gikk fem på! God bok!

Mørketid

Lille Gubben var "på by'n" i går, med gutta på jobben, jeg er sjåfør i slike tilfeller, det skjer omtrent to ganger i året så det er ikke så ofte akkurat og jeg synes det er bare koselig. Kjørte ham ut litt før 18:30 og dro så på posten for å hente en pakke. "Nei, denne ligger på Best på Fannrem," sa unggutten bak disken. Jeg hadde nå et blodsukker som var lavere enn skonummeret mitt og var sliten, sulten og hadde gledet meg til å få den pakka, dra hjem og lage meg en deilig middag. Så jeg sprakk. "Hvorfor i huttaheiti er den sendt dit?! Den er jo adressert til rett borte i gata her!" Han så ulykkelig på hentelappen, "Ja, jeg ser det, men jeg kan se hva jeg kan gjøre..." "Glem det! Om jeg kjenner posten rett så bruker de sikkert 3 dager på å få den hit!" freste jeg, snappet til meg hentelappen og marsjerte ut. I det jeg gikk oppdaget jeg at det sto "Opplæring" på skiltet han hadde på brystet... Uff da. Om du skulle lese dette - UNNSKYLD!
 
 
5 km senere var pakken omsider meg i hende og jeg kunne kjøre hjem, lage middag og endelig sette meg ned med boka jeg holder på med. Mørketid Jorun Thørring. Litt komisk å lese en bok som heter Mørketid nå på årets aller lyseste dag kanskje. :o)
 
Boka er god, kjempespennende og Thørring skriver godt. Et velkjent plot forsåvidt (overgrep skjedd på en internatskole for 40 år siden), men jeg er ennå ikke helt sikker på hvem jeg-personen er. Har en mistanke, men det er egentlig litt for enkelt om det er hun jeg tenker på. Har ikke så mange sider igjen så jeg regner med å bli ferdig med den i ettermiddag.
 
 
Anbefaler boka i alle fall!
 
Om Lille Gubben kom seg hjem? Jada. Han ringte meg litt før halv tolv og jeg plukket opp en smørblid Liten Gubbe litt senere. :o)


onsdag 18. juni 2014

Knirk i hofta

Torsdag for to uker siden tok jeg en liten løpetur før jobb (jeg lover - den var verken lang eller spesielt anstrengende!) og utpå dagen kom det sigende... Smerter i høyre hofte. Har hatt det før. Også den gangen etter for mye asfaltjogging. Men denne gangen har jeg tatt det veldig pent og synes jeg har jogget korte og lette turer bare, men tydeligvis ble det for mye uansett.
 
Var hos legen i dag, vikarlege, fastlegen min har visst ferie - hva er det for noe tull!? Vikarlegen var veldig hyggelig hun altså, men det er nå en grunn til at jeg har valgt akkurat den fastlegen jeg har da. I alle fall - jeg ble henvist til røntgen for å sjekke om det er synlige slitasjeskader i hofteleddet! Føler meg mer som 86 enn 46 år akkurat nå gitt...
 
Legen avsluttet konsultasjonen med - "Ha en fin sommer og kos deg på stiene i marka. IKKE på asfalten!" Neida... *surmuler litt*
 
Altså, ikke sånn:
 
 
Men sånn:

 
Ok.

torsdag 5. juni 2014

Svigermors skarpe tunge

Jepp, det er det vi alltid har kalt den hos oss i alle fall. Jeg har hatt den i mange, mange år, eller dette er jo sikkert generasjon ørten etter den opprinnelige planten, men det må være rundt 30 år siden jeg fikk den første. Den formerer seg villig med stadig nye barn som kommer tittende opp i blomsterpotta.

Denne står i en stor bøtte, den er på størrelse med en vanlig 10-litersbøtte og jeg vanner den sånn innimellom når jeg kommer på det og av og til får den til og med litt gjødsel! Nå er den minst en meter høy tror jeg, den liker seg tydeligvis kjempegodt der den står nå.


Fra tid til annen blomstrer den og nå har den en stooor blomsterstengel med mange blomster på. De er ikke voldsomt vakre, men dere skulle kjent duften! Det er faktisk en av de nydeligste blomsterdufter jeg vet! Ok, den slår ikke liljekonvall (men det er vel ingenting som gjør det?!), men det dufter aldeles nydelig og akkurat passe sterk bort til godstolen min som står en drøy meter unna planten. Mmmm....


Joggings og caching på morraskvisten!

Nydelig dag da gitt! Og i går oppdaget jeg at det er lagt ut ikke mindre enn 4 (!) nye cacher i nærområdet til jobben! Hurra! Planen for morgenen var klar!
 
Var tidlig oppe til tross for at jeg for en gangs skyld var aldeles alene om morgenen og kunne ha ligget lengre. Frokost (havregrøt kokt på vann er ikke såååå godt) og litt surfing på nettet før jeg strøk på dør og kjørte til jobben.
 
Var inom jobben med litt ting og tang, en tur på do og påslåing av gps på mobil og jogget ut. Sola skinte, det var rundt 18 grader og jeg jogget lett nedover veien. Første caache ut var Humoren 3 som lett lot seg finne, denne gangen hadde jeg forberedt meg godt og visste mer eller mindre hvor den lå før jeg la i vei.
 
Etter å ha logget den, man blir ganske snar på logging når cachene ligger såpass åpenlyst til som disse!; så var det opp til Venusvegen igjen og videre nedover. Hva skuet vel ikke mine grønne øyne? En søppelbil parkert rett på motsatt side av gata for cachen! Hmmm... Humoren var ikke vanskelig å finne den heller og kjapt logget, men jeg antar søppelkara lurte på hva jeg holdt på med...
 
Jogget så videre nedover Venusvegen, men tok det veldig rolig så jeg ikke skulle jogge forbi en kar på vei nedover - jeg skulle jo bare ned til Krokstien og lete etter Humoren 4, som de siste 3 før meg ikke hadde funnet. Det kunne da umulig være noen sak, tenkte jeg, så lette som de to første var! Høh... Den er nok borte gitt...
 
Nå ble det en lang og fin runde bort Krokstien, opp Stubbsvingen og rundt om Merkurveien - mange trivelig plasser her altså! Jeg så jo plassen til Humoren 2 på lang lei, det hadde vel strengt tatt ikke gjort noe om CO hadde vært litt mer oppfinnsom med gjemmesteder enn å gjemme alle fire på samme måte... Men når man tar COs alder i betraktning så er hun mye tøffere enn meg, jeg har ikke tort å legge ut en eneste cache ennå! Jeg stusset litt først for det var veldig smalt der jeg antok den skulle ligge, men da jeg så nærmere etter så fant jeg den akkurat der den skulle være.
 
Etter logging ble det så en liten æresrunde rundt Utleira skole før jeg jogget over brua og tilbake til jobben - det ble en nydelig start på dagen dette! Og nå har vi funnet 104 cacher! Kult!


mandag 2. juni 2014

Trening mai 2014

Da var det på tide med treningsoppdatering for mai måned:

Gange/jogg  666 min / 51,2 km
Sykkel  1206 min / 271,8 km

Altså 1872 min / 323 min - tilsammen det er jeg veldig godt fornøyd med! Selv om den siste uka ble heller slapp på grunn av langhelg og hyttetur...

Verken styrke eller noe annet enn gange/jogg og masse sykkel denne måneden altså. Det blir det sikkert ikke i juni heller... Her er jeg på fjelltur fredag 30. mai i alle fall: