På atv'n!

tirsdag 28. juni 2016

Ut på ridetur!

I går var min søster og jeg ute og red tur på Leirbekken Islandshester i Orkdal, hennes første gang der, min tredje. Som forrige gang så red jeg på denne trivelige hoppa:


Hun heter Sota og er ei kjempesnill og trivelig lita hoppe som jeg synes jeg kommer godt overens med. Hun er knallgod til å tølte og går på som bare det.


Vi var vel på hesteryggen i rundt 3,5 time og jeg skal love at jeg kjenner det i dag... Men det er verdt det altså! Hver eneste ømme muskel er det verdt!

søndag 19. juni 2016

Målet nådd allerede. :o)

Lille Gubben og jeg hadde som mål at vi skulle jogge 3 km sammenhengende innen vi drar til Kreta, men da trodde jeg ikke at vi skulle nå målet 4 uker før avreise!

Vi labbet ut i lett regn og innen vi kom bort dit vi pleier å begynne å jogge så silte det ned. Jeg hadde min nye Volvo-caps på så jeg var tørr på hodet og ikke en dråpe falt på brillene så da spilte det ingen rolle. Litt kaldt, vått og surt var det, det skal innrømmes dog...

Vi luntet i vei i det rolige joggetempoet vårt og kroppen kjentes lett og fin. På min kveldstur i går hadde jeg målt ut hvor mye lengre vi måtte jogge for å runde 3 km og det var ikke lange biten lengre enn sist. Vi jogget lett forbi Gjølme bru og langs den smale, myke stien gjennom den lille skogen. Da vi kom til det punktet der vi snudde sist så fortsatte vi altså en drøy hundremeter til.

I det vi snudde tenkte jeg - "Da var vi halvveis!" og av en eller annen grunn føltes veien tilbake så mye kortere og raskere! Plutselig var den myke stien tilbakelagt og der jogget vi ned den bittelille bakken ved Gjølme brua også og rundt neste sving kunne vi se det gule, lille gravemaskinen som står like ved der vi skulle stanse! 

Jeg skal ikke skryte og si at jeg kunne jogget dobbelt så langt, for det kunne jeg ikke ha gjort og jeg peste litt til å begynne med, men det gikk overraskende fort over. Vi gikk hjem igjen og var godt fornøyde med dagens tur begge to - ikke minst det at vi hadde dratt ut på joggetur i det lite trivelige været!


Og så var det veldig deilig å komme hjem igjen, ta en varm dusj og spise resten av pizzaen fra i går...


fredag 17. juni 2016

Joggings og salatkjør

Lille Gubben og jeg hadde planlagt en joggetur i går etter jobb og jeg kom halsende hjem kl. 17:20 etter å ha stått i kø en evighet, hoppet i treningstøyet og ble forsyne meg stående og vente på ham! Høh.

Vi gikk de første 700 metrene bort til et bestemt punkt der vi begynte å jogge. Derfra jogger vi en viss strekning før vi snur. Det vil si - jeg har vært med på denne runden kun en gang, dette var hans fjerde. Sist gang jogget vi en litt annen runde og dermed bare den ene veien og kun halvparten av det Lille Gubben mente vi skulle jogge i dag. Dobbelt så langt?! Sa jeg ikke at jeg var halvdød sist?

Det gikk faktisk greit og fint, men jeg kjente det da vi var halvveis og da jeg saknet farten for å stoppe i 2 sekunder for å snyte meg så brølte det bare ved siden av meg:
- Nei! Nei! Ikke stopp!
- Men jeg skal bare...
- Nei! Fortsett å løpe!
- Jada, jeg må bare snyte meg først!
- Hah! Jeg pisker deg jeg, vet du!
- Pøh. Bare pisk du, det bryr meg ikke!

Sa jeg. Jeg kunne jo ikke la ham vinne alt der? Men jeg la nå i vei etter ham og jogget rolig ved siden av ham. Det gikk faktisk ganske så greit! Og da vi hadde igjen ca. 800 meter letnet beina litt og mot slutten kunne jeg øke farten bittelitt!
- Øker du farten!?
- Neida, jeg vil bare bli ferdig! *haha*

Så vi klarte det greit! Ca. 2800 meter (jada, maratonløpere er vi ikke!) uten stans, vi er kjempefornøyde vi! Jeg hadde ikke trodd det, men det gikk ganske greit, jeg var ikke halvdød eller utkjørt da vi kom hjem heller. Det er flatt og fint, bare bittelitt kupert, men ikke mer enn at jeg takler det (og da er det ganske flatt...) og med fin grus, sand eller skogbunn. Jeg elsker det lille strekket som går gjennom skogen, der er det myk og deilig skogbunn og jeg kunne sikkert jogget mange kilometer på sånt underlag. Helt sikkert. *host*

Ellers prøver jeg å skjerpe meg hva kosten angår - men det er ikke det at jeg spiser så himla usunt, jeg spiser alt for mye! Denne uka har jeg spist salat 3 ganger, til lunsj på tirsdag, til middag i går sammen med 2 stekte egg og til lunsj i dag. Her er dagens lunsj, det ser godt ut vel?


søndag 12. juni 2016

Røroshelg og joggetur

Vi - altså søstrene mine, ungene mine og jeg har vært på Røros i helga og sjekket ut det nye badeanlegget på Hotell Røros. Deilig! Jeg fikk en time på spaet i bursdagsgave og det var aldeles vidunderlig deilig...!

Kostholdet på slike turer er som dere alle vet, ikke noe man snakker høyt om etterpå. Vi hadde sett frem til en deilig buffet med tilhørende dessertbord på lørdagskvelden så skuffelsen var stor da det viste seg at det ikke var buffet denne kvelden, men en (EN!) treretters. Vi kompenserte heftig med smågodt og sjokolade...

Da vi kom hjem i dag følte jeg meg som michelinmannen... Etter en stund hoppet jeg i treningstøyet og tok en jogge-gå-tur og her er ruta:


og her er tallenes tale:


Jeg er veldig fornøyd med 6 km på 50 min!

Lille Gubben og jeg har nemlig et mål om at vi skal jogge 3 km sammenhengende innen vi reiser til Kreta søndag om 5 uker! Bør være overkommelig det da, det er ikke så mange år siden jeg lett jogget 5 km i strekk på ca. 32 min.

Her er et bilde av jubilanten, tatt på Røros i helga:




mandag 6. juni 2016

Brunnakker på Baklidammen

Snuppungen og jeg tok en runde rundt Baklidammen i dag og i sekken hadde vi vannflaske, te og en boks med kjeks. Litt over halvveis rundt fant vi en ledig benk og slo oss ned og det tok ikke mange sekundene før jeg oppdaget en bevegelse i sivet - to ender! En brunnakke hann:


og en brunnakke hunn:


De kom svømmende bort til oss og siden det eneste vi hadde med var Mariekjeks (og Gull vafler, men det var neppe særlig fristende for disse!) så knuste jeg en og slengte uti. Fruen langet innpå! Hannen var mer tilbakeholden, men hun var så ivrig at jeg bestemte meg for å se om jeg fikk henne til å spise av hånden min. Det var tydeligvis ikke første gangen hun ble håndmatet for hun tasset rett bort til hånden med fristende kjeks, kastet et blikk på dem og mumset i seg!


Kjempekoselig! Kjente nebbet hennes mot fingertuppene og det var en koselig opplevelse å ha henne så nære - de var så vakre begge to!



Blir forhåpentligvis flere turer hit snart!