På atv'n!

søndag 30. oktober 2016

Lateste uka på lenge!

Sola tok slutt og det ble surt, grått og vått. Lille Gubben har vært bortreist og da akkurat på løpedagen vår så denne uka ble den lateste på lange tider. Jeg tok meg sjøl i nakken på torsdag og fikk unna en god styrkeøkt da jeg kom hjem fra jobb og for en gangs skyld hadde hele ettermiddagen og kvelden for meg selv - det skjer vel en gang i året eller noe...


I går hadde jeg fri, ingen planer og alt jeg gjorde var å kjøre til butikken en tur... Utover det gikk dagen med til å slite hull i sofaputene og strikke ferdig en dukkegenser jeg hadde begynt på, rekke opp en dukkebukse og strikke den helt ferdig på nytt. Gikk ikke mange kalorier der gitt.

Så i dag var planen en joggetur. Jeg sto opp ca. kl 9:00 og tok faktisk på meg løpetøyet med en gang, av erfaring vet jeg jo at da er det lettere å pelle seg ut. Og da jeg kl 9:52 fikk sms om at Lille Gubben hadde vært ute og løpt var det bare å komme seg på beina og stikke ut en tur! Og selvfølgelig angret jeg ikke ett sekund på det! Her i byen er det mye mer oppoverbakker og nedoverbakker enn på Orkanger så det ble en del nedoverløping, oppoverløping og noe oppovergåing og turen ble på 5,1 km / 38:17 min og jeg var temmelig sliten da jeg kom hjem - herlig! Nydelig vær var det også og jeg tok meg tid til å stoppe og ta ett bilde av vakkert høstløv:



torsdag 27. oktober 2016

Pasta av andre ting enn hvete

Fikk tips inne på lavkarbo.no om kikert-pasta her om dagen og siden jeg er veldig glad i kikerter måtte jeg jo få tak i det. Life på Amfi Orkanger skaffet meg det og i dag kunne jeg omsider ta den første smaken! Sånn ser boksen ut:
De så veldig små ut så jeg var usikker på hvor mye jeg skulle koke for at det skulle bli nok og gikk for 40 gram tørre fusilli. Det ble akkurat passe til en ikke alt for stor middagsporsjon, da hadde jeg et laksestykke til, 50 g erter og 70 g gulrot. Puttet litt sitronpepper i vannet, synes det er så godt til fisk og etter at jeg hadde lagt alt på tallerkenen hadde jeg på bittelitt olivenolje med sitron. Og det ble kjempegodt! Pastaen smakte minst like godt som vanlig hvetepasta, om ikke bedre! Konsistensen var som vanlig pasta og koketiden bare 8 min. Dette kommer jeg til å spise mer av!

Kjøpte også to sorter til bare for å teste, denne som er laget av mung bønner: 
 og denne som er laget av røde linser:
Har ikke rukket å smake de to siste ennå da, men jeg tipper de er gode de også! Gleder meg til å smake! Men i morra blir det taco og da er vel ikke pasta førstevalget som tilbehør. 

lørdag 8. oktober 2016

Joggetur og nytt mål

Før joggeturen i dag fortalte jeg Lille Gubben at jeg møtte veggen litt etter at vi hadde jogget en mil - det kom egentlig litt for tidlig i forhold til det jeg hadde tenkt og jeg hadde ikke tenkt over hva som skulle skje etter at målet var nådd. Det har ikke vært så lystbetont som før å jogge etter den mila uten at jeg helt har klart å sette fingeren på hvorfor.

"Da må vi ha et nytt mål!" mente Lille Gubben og vi kastet ballen litt frem og tilbake og til slutt endte vi med et stort og hårete mål...


I løpet av neste sommer/høst skal vi jogge 15 km. 1,5 mil altså. Foreløbig skal vi bare holde formen ved like ved å jogge 4 km minst 2 ganger i uka, i løpet av vinteren kan noe byttes ut med en real skitur da.

Føltes bedre å jogge allerede i dag etter at jeg hadde lettet hjertet mitt litt. Etter joggeturen i dag måtte jeg smile og sa til Lille Gubben at - "Det er en litt rar følelse, jeg har jogget 4 km og er litt svett på ryggen, men det er alt. Jeg er nesten ikke sliten engang. Og det føles godt!" Han følte det likedan som meg, vi kunne godt jogget lengre i dag, men det kan være greit å ta det litt rolig til overskuddet er skikkelig på plass igjen.

Men altså. Nytt mål. 15 km.



onsdag 5. oktober 2016

Nå er det kaldt!

I dag ble det joggetur på morran og det var kaldt! 2 pluss! Tok en tynn ulltrøye under løpejakka og vesten og fant frem den tykke løpebuksa. Løpehansker og pannebånd. Var veldig glad for pannebånd og hansker! Måtte i tillegg dra jakkeermene frem over hendene i begynnelsen til jeg ble varm, om vinteren pleier jeg å ha et par tovede ullvotter utenpå løpehanskene. Men jeg angret på at jeg ikke tok på en tynn ull-longs under løpebuksa altså! Det ble kaldt over rumpa og det er ikke noe særlig. Så om jeg skal ut igjen når det er så kaldt så blir det ull-longs også!


mandag 3. oktober 2016

Mistet gnisten?

Etter mila forrige helg så møtte jeg litt veggen - kroppen var litt tung i flere dager og det var ikke så morsomt å løpe. Så sist helg tok jeg det helt med ro, bare puslet rundt hjemme, litt husarbeide, ryddet i et par skap, syslet med postkortsamlingen igjen og bakte 72 halvgrove matpakkeboller til ungene.

Og det var akkurat hva jeg trengte! I dag har jeg tatt en joggetur igjen, 4,75 km / 40 min og bare kost meg. Det har blitt oktober og kjøligere ute så jeg tok en lang løpetights, men den var tynnere enn den 3/4 lange fant jeg ut. Brrr... På tide å ta frem den tykkeste løpetightsen nå tydeligvis!

Har to løpeturer til på planen i løpet av uka, onsdag og fredag. På lørdag skal jeg på jobb og på søndag har vi andre planer som jeg kanskje husker å ta litt bilder av og vise frem her på bloggen.

Løpelysten er heldigvis tilbake igjen - hadde vært kjedelig å miste den helt nå som formen faktisk er ganske god!